Nastojanje da zlo prikažu dobrim – MEDIJI –

Posted: Februar 9, 2013 in Uncategorized
Hvala Allahu, Gospodaru svih svjetova, i neka je mir i spas na posljednjeg Božijeg Poslanika.

Sredstva javnog informisanja su putem knjiga, časopisa, novina, radija i televizije uspjela da zatruju misao islamskog svijeta i navedu ga da slijedi varljivu propagandu kojom su cionističke i hrišćanske organizacije preplavile ljudsku pamet, bacajući je na gomilu prljavštine koju materijalistiška civilizacija promovira pod imenom: kultura i napredak!

Uspjeli su da zlo prikažu dobrim i ubiju u mnogim ljudima poštovanje prema vjeri, tako da se ono sad iskazuje nekom pjevaču, pjevačici, glumcu ili glumici.

Većina intelektualaca slijedi zapadne običaje i okreće se prema Vašingtonu, Londonu i Parizu, a među tzv. intelektualcima su i pjesnici koji svojom poezijom veličaju putenost i sramotnu golotinju, pozivajući omladinu da utonu u poroke.

Stavljaju slike nakinđurenih, nagih žena na naslovne i unutrašnje stranice časopisa: čas neka glumica u kupaćem kostimu, čas bestidna plesačica u “radnoj odjeći”, a onda studentica sa momkom u parku fakulteta, a na drugoj strani profesorica sa cigaretom u ruci.

Štampa je vrlo uspješno pronašla način kojim privlači i vara narod, kao i način za uništenje njegove moći i ubijanje njegovog vremena, tako da je u našem islamskom svijetu nastala ogromna kolona izgubljenih ljudi kojima je cilj, ništa drugo, do zadovoljavanje svojih strasti.

Neke naše države još uvijek drsko ističu da služe narodu i zemlji i mnogi vjeruju u te laži, premda je istina drugačija: ni jedna islamska zemlja ne može izgraditi svoje društvo radeći na njegovom uništenju putem sredstava javnog informisanja i raznih predavanja. Izgradnja društva se ne sastoji, kako neki misle,u asfaltiranju puteva, podizanju mostova, škola i bolnica, već prije i najvažnije od svega, u izgradnji ličnosti, upravljanju društvom i njegovim odgajanjem na temeljima islama, časti i ponosa. Prava ličnost se može izgraditi samo kroz Islam i samo kod onog ko je rastao u muslimanskoj porodici, bio odgajan u džamiji, a sve to u okviru islamske države.

Ne razumijem kako neke vlade podižu škole govoreći da tako odgajaju generacije, a iste odobravaju televizijski program pun poročnih filmova, banalnih pjesama i razuzdanih ideja, uvezenih od onih koji nemaju ni vjere, ni morala. Time oni ruše ono što su postigli u školi ili džamiji, ako su uopšte nešto i postigli ?!

I konačno: šta da očekujemo od osobe koja sluša i gleda pokvarenost kroz štampu, knjige, TV, pozorište i ostalo, nego da slijedi to, osim onog kome se Allah smilovao ?

Da li očekujemo od onog koji ne čuva svoju krepost i krepost zajednice da bude častan u odgajanju i upravljanju omladine, ako je učitelj ili vođa ?

Da li očekujemo od društva čija je većina zaokupljena užitkom sakupljanja imetka ili putenim užitkom, bilo to na halal ili haram način, ili uživa u gnusobi zvanoj kultura i napredak, da bude borac za Islam, ljubomoran na sve ono što je sveto i neprikosnoveno ? Naši neprijatelji žele da nas pokore na kulturnom planu, i uz pomoć svojih sluga iz naših redova,da ubiju naše sinove, da ubiju u njima vjeru islam !

Time oni hoće da naše mladiće i djevojke, iz onih koji čuvaju svoju vjeru, pretvore u stado koje slijedi ideje egzistencijalizma i traže zadovoljenje svojih želja, na bilo koji način i bilo kojim sredstvima.

Muslimani se mogu izbaviti iz ovakvog poniženja, lutanja, anarhije i pustoši samo uz vjerskog vođu i islamsku vlast koja će nadzirati generacije i odgajati ih moralno, tjelesno i duhovno na temeljima islama, iz čega će se razviti mladi lavovi, najbolji nasljednici svojih prethodnika.

Allah nam je dovoljan i divan li je On pomagač, nema snage ni moći bez Uzvišenog Allaha dž.š.

Abu Abdullah


Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s