OSMI MART – slobodna ljubav, abortus i razvod braka

Posted: Mart 8, 2013 in nevjernički praznici

Islam vam preporučuje i savjetuje da budete što dalje od ove moderne izmišljotine, jer ćete se ovim simboličnim obilježavanjem 8. marta približiti i proslavi Nove godine, pa proslavi “Svetog” Đorđa (Đurđevdana), i tako redom ćete zalaziti i tonuti sve dublje u tamu zablude.
 
Idejni tvorac 8. marta je Klara Ajzner Cetkin (1857. – 1933.), utjecajna njemačka socijalistička političarka i borac za ženska prava. Do 1917. bila je aktivna u Socijaldemokratskoj partiji Njemačke, a zatim je pristupila Nezavisnoj socijaldemokratskoj partiji Njemačke (USPD) i njenom ekstremnom ljevičarskom krilu, Spartakističkoj ligi – koja je kasnije postala Komunistička partija Njemačke (KPD), koju je ona predstavljala u Rajhstagu tokom Vajmarske Republike od 1920. do 1933.
Cetkinovu je veoma interesirala ženska politika, uključujući borbu za ravnopravnost i pravo glasa za žene. Razvila je socijaldemokratski ženski pokret u Njemačkoj. Od 1891. do 1917. pisala je za SPD-ove ženske novine ”Die Gleichheit” (Jednakost). Godine 1907. postaje vođa novoformirane “Ženske kancelarije” u SPD-u. Organizirala je proslavu prvog “Međunarodnog dana žena”, 8. marta 1911.
Tokom Prvog svjetskog rata, Klara Cetkin je sa Karlom Libknehtom, Rozom Luksemburg i drugim utjecajnim političarima iz SPD-a odbacila partijsku politiku Burgfrieden (primirje sa vladom, obećanje o uzdržavanju od svih štrajkova tokom rata). Uz druge antiratne aktivnosti, Cetkinova je organizirala međunarodnu žensku antiratnu konferenciju u Berlinu 1915. godine. Zbog antiratnih stavova bila je hapšena nekoliko puta tokom rata.
Također je bila član Izvršnog komiteta Komunističke internacionale (Kominterna) od 1921. do 1933. godine.
Kada su Adolf Hitler i njegova Nacionalsocijalistička njemačka radnička partija preuzeli vlast, Komunistička partija Njemačke izbačena je iz Rajhstaga, nakon požara u Rajhstagu, 1933. Klara Cetkin posljednji put odlazi u egzil, ovoga puta u Sovjetski savez. Tamo je umrla 20. juna 1933., sa skoro 76 godina. Sahranjena je kod zidina Kremlja u Moskvi.
Osmi mart, slobodna ljubav, abortus i razvod braka – to vam preporučuje Klara Cetkin.
Glavne aktivnosti Klare Cetkin bile su koncentrirane na nekoliko zanimljivih tema. Navest ćemo neke od njih, a vi sami prosudite o kakvoj se osobi radi:
Klara Cetkin pozivala je sve žene svijeta na:
1. “Slobodnu ljubav” – što znači da je Klara zagovarač da svaka djevojka ili udata žena ima pravo na svoju slobodnu ljubav, tj. da ako kod drugog muškarca, osim onog svog zakonskog supruga, vidi česticu neke vrste ljubavi, ona mu se slobodno može posvetiti, osjetiti njegovu ljubav, dati mu svoju, a da u isto vrijeme zadrži već postojeći brak. Ista stvar važi i za djevojku, ona ne mora čuvati svoju nevinost za svog prvog muža i čovjeka života, nevinost je vlastita imovina devojke i žene pa se može dati svakome za koga se osjeti potreba. Mlada djevojka posvećuje ljubav svom supružniku, ali to ne znači da mu mora dati i nevinost.
2. “Pravo na razvod braka” – Brak, po mišljenju dotične Klare, ne predstavlja nikakvu svetost, brak je proba za pronalaženje sreće, pa ako ta proba ne uspije, onda bez ikakvog pokušaja ili truda za bolji život treba se razvesti. I tako praktično razvod braka mora postati svakodnevnica i sasvim normalna stvar.
3. “Abortus je prava stvar” – Pobačaj predstavlja popravljanje načinjene greške tokom bračnog ili vanbračnog odnosa, bez obzira u kojem periodu je taj abortus učinjen, bez obzira na pravo djeteta na normalan razvoj i život u majčinoj utrobi, bez obzira na sve uvjete i okolnosti.
4. “Žene treba da slave 8. mart” – ženama svijeta pripada jedna rumena, žarka ruža.
To je dotična Klara Cetkin i njen doprinos čovječanstvu. Ona nas poziva da odbacimo sve moralne vrijednosti i da se suprotstavimo islamskom načinu življenja, zatim da slijedimo svoje strasti i budemo pokorni šejtanu i tako zaslužimo vječnu propast na onom svijetu.
Bez ikakve predrasude dužni smo da vas posavjetujemo i u vezi 8. marta:  
Ako budete prihvatile da slavite 8. mart, ostat ćete dužne Klari. U tom slučaju imajte u vidu i ostala njena tri načela:  slobodna ljubav, abortus i razvod braka. To vam preporučuje Klara Cetkin.
Šta islam preporučuje ? Šta islam kaže u vezi žena ?
Islam vam preporučuje i savjetuje da budete što dalje od ove moderne izmišljotine, jer ćete se ovim simboličnim obilježavanjem 8. marta približiti i proslavi Nove godine, proslavi “Svetog” Đorđa (Đurđevdana), i tako redom ćete zalaziti i tonuti sve dublje u tamu zablude. Zar ćete se povoditi za riječima Klare Cetkin ? Zar ćete napustiti načela islama ?
Islam je odredio veliko počasno mjesto ženi. Islam tebi ne daje za pravo da 8. marta odneseš cvijeće svojoj majci, ženi ili sestri. Nikako! Islam traži da ih voliš, poštuješ, pomažeš svakodnevno. Ako smo u mogućnosti, lijepo je da svakog dana donosimo buket cvijeća svojim majkama, ženama i sestrama, a ne povodom jedne jadne žene Klare i njene sugestije, misleći da ćemo se time otkupiti i obaviti svoju moralnu dužnost. Ne, to je nisko za muslimane… to je veoma nisko.

8. mart je dan nezbrinutih i tužno ostavljenih žena !!!
8. mart je dan kada se grešne duše sinova, muževa i braće buketom ruža misle očistiti od svih prestupa  !!!
Priredila: Anita R.
_________________________________________________________________
Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s